Diensten op freelance basis

Diensten op freelance basis

Manueel schetsen en tekenen van een interieur- of tuinontwerp.

Een schets is een ontwerp van een tuin of een interieur in zijn eenvoudigste versie.

Moodboard

Een moodboard of inspiratiebord is een collage van afbeeldingen, texturen, effecten, kleuren, enz. om ideeën te visualiseren. Het geeft de richting aan van het eindresultaat. Het helpt om een antwoord te krijgen op de vraag : wat wil de klant?

3D tekenen van een interieur- of tuinontwerp.

Voor een krachtige voorstelling van een ontwerp is een 3D-tekening ideaal. Met een ontwerp in 3D krijgt de klant een beter, wat visueler inzicht. Van de tekening kan een 3D video gemaakt worden die ook de bewegende onderdelen (vb. opengaande kastdeuren) laat zien.

Rendering van 3D interieur- of tuinontwerpen.

Een rendering gaat nog verder dan een 3D-tekening. Het gerenderd model bevat bijkomende informatie over geometrie, belichting, fotografische weergave van het ontwerp waardoor de klant een totaalbeleving krijgt. Wanneer gerenderde beelden omgezet worden in video is het alsof je zelf rondloopt in het ontwerp.

Grondplannen

Grond- en/of verlichtingsplannen op schaal in AutoCad voor interieurs en in Layout voor tuinen.

Een maquette

Door het maken van een maquette krijgt de klant een betere indruk van het ontwerp van het gebouw, dan via een tekening. Het is een andere vorm om een ontwerp te presenteren.
De toekomstige gebruiker geraakt meer overtuigd van de kwaliteiten van een ontwerp omdat hij er meer voeling mee krijgt.